Бібліотека нічного життя

Amon Tobin

Стилі музики: IDM
Країна: Brazil
Офіційний сайт: http://www.amontobin.com/

Біографія

Народжений у Ріо-де-Жанейро Amon Tobin у ранньому віці виїхав до Британії й тільки через декілька років повернувся до Бразилії. Ще підлітком він захопився хіп-хопом, jazzy та деякими суто південноамериканськими напрямами. Більшість його часу й енергії витрачалося на прослуховування улюблених платівок на зразок Grandmaster Flash, Lighting Hopkins і Eddie Palmieri.

У 17 років Amon Tobin починає свої перші музичні експерименти за допомогою невеликого секвенсора, у який він уклав усі свої гроші (свою машинку він ласкаво називає "маленькі жахливі клавіші Casio").

Через два роки, все ще незадоволений своїм життям, він переїжджає до Португалії, взявши свою апаратуру з собою.

Там Amon Tobin грає на вулицях, а також у різних маловідомих блюзових групах на гармоніці, саксофоні, гітарі та клавішних.

У 1994 Amon Tobin повернувся до Великобританії й влаштувався в Брайтоні, не бажаючи перебувати надто далеко від моря в цій "вологій, сірій країні". Досвід, набутий ним у результаті подорожей і прослуховування різних записів, підштовхнув його до спроб реалізації своїх музичних задумів, і в 1994 він записує кілька домашніх треків, які розсилає по кількох лейблах, навіть не сподіваючись, що вони когось зацікавлять. На його пропозиції відповіли тільки два лейбли – HOS і Ninebar.

Спершу Amon Tobin записався на HOS. За його словами, це був хороший досвід музичних експериментів, але не більше того. Реліз вийшов доволі посередній і інакше ніж "crap" (лайно) сам Amon Tobin його ніколи не називав. Робота з Ninebar вийшла більш продуктивною і досить цікавою. На Ninebar Amon Tobin випустив чотири дванадцятидюймовки й альбом Adventures in Foam.

На початку 95-го Amon Tobin, почав випускати семпльовану музику, підхоплену на танцювальній чутливості зі швидкими хлопками ударних інструментів і цікавими вставками із випадкових фільмів. Amon Tobin не має музичної освіти. У 20 років Amon Tobin упакував свої валізи та вирушив із Португалії, дорогою він грав на вуличних дискотеках. Тоді Amon Tobin вивчив своє ремесло, ремесло творчої імітації, комбінуючи те, що він чув, із тим, що він відчував, саме тоді він перетворився на семплер. Тож він міг уловити звуки, які йому подобалися, й працювати з ними. Але він не схожий на тих, хто чіпляється лише за один свій інструмент. Amon Tobin створює теплу, змішану семпльовану роботу. Торкається до звуку, виправляє його своїми руками, розвертає його, відрізає маленький шматочок, дублює його та запускає його клони під різними темпами з різних сторін простору, звільняючи місце в центрі, щоб повернути відбиті клони з бічних сторін назад, на початок треку.

Amon Tobin можна визначити за вставками з кіно. Він схибнутий на кіно, але не в саундтреках тут справа, у його музиці є комбінація порядку рівнів і текстури. Перевага використовуваних ним сем плів у тому, що з їх допомогою його музика блукає, переходячи зі стерео в моно, набуваючи характеру грубого вінілу. Відфільтрована через його інтуїтивні музичні ємності, мелодія Amon Tobin звучить як справжнє дійство.

Восени 1996 Amon Tobin уже підписує контракт на кілька релізів для суперлейбла Ninja Tune. Платівки вийшли під його власним іменем і принесли йому всесвітню славу (у листопаді 1996-го вийшов EP Creatures, перша половина 1997-го була відзначена EP Chomp Samba, а також справжнім лонг-плеєм Bricolage). Зараз Amon Tobin продовжує працювати та випускати релізи під обома іменами. Його музика - це суміш хіп-хопу, джазу, D'n'B, а також латиноамериканських самби й босанови.

Дискографія:

Під псевдонімом Cujo

    * Curfew EP 95 (1995)
    * Salivate EP (1996)
    * Breakcharmer EP (1996)
    * Adventures In Foam 2LP/CD (1996) (переиздан на Ninja Tune в 2002)
    * Remixed EP (1996) (Remixed by va. Baby Fox, Lee Curtis etc.)

Під іменем Amon Tobin

    * Creatures EP (1996)
    * Chomp Samba EP (1997)
    * Pirahna Breaks EP (1997)
    * Mission/Tubukula Beach (1997)
    * Bricolage (Ninja Tune, 1997)
    * Like Regular Chickens (1998) (Remixes by Dillinja + Danny Breaks)
    * Permutation (Ninja Tune, 1998)
    * Supermodified (Ninja Tune, 2000)
    * Bonobo - SCUBA EP (2000) (amon tobin mix of bonobo)
    * Collaborations (2003)
    * Out From Out Where (Ninja Tune, 2002)
    * Recorded Live: Solid Steel Presents (Ninja Tune, 2004)
    * Slowly (2004)
    * Chaos Theory: Splinter Cell 3 Soundtrack (Ninja Tune, 2005)
    * Foley Room (Ninja Tune, 2007)
    * Taxidermia (2008)

    * У 2005 році написав саундтрек для гри Splinter Cell: Chaos Theory
    * У 2006 році створив саундтрек до фільму Дердя Палфі "Таксідермія".
    * У 2009 році створив саундтрек для гри InFamous.

Новини на цю тему

Infected Mushroom готують шоу у кулях (відео)

Infected Mushroom готують шоу у кулях (відео)

16-05-2012
Дивіться, як виглядатиме нове шоу грандіозних пси-трансерів The Unveiling.
Великий, глобальний Sonar

Великий, глобальний Sonar

09-02-2012
Іспанський фестиваль розширюється на цілих три континенти.
Електро весна - фестивальна пора

Електро весна - фестивальна пора

25-02-2010
Нарешті зима з її снігами та морозами дійшла логічного закінчення. І не за горами весна – час теплого сонця, квітучих дерев, сезон кохання, веселощів та фестивалів, яких у три найближчі місяці відбудеться сила-силенна.
Идеология @ ВДНХ, суббота, 31 января

Идеология @ ВДНХ, суббота, 31 января

26-01-2009
Фестиваль "Идеология" является крупнейшим ежегодным событием украинской Drum-N-Bass культуры. Фестиваль традиционно проходит в конце января. Впервые Украина увидит одновременно 5(!) звезд мирового Drum-N-bass'у.

Комментарії (1)

knife
knife   15 жовтня '08, 23:40
 0 
Этот человек на деле доказывает глубокий импровизационный потенциал D'n'B смешивая его с джазом. Респект и благодарность!!!
Тільки зареєстровані користувачі можуть комментувати. Увійдіть або зареєструйтесь.

Новости партнёров

Останні повідомлення

Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Коментує профайл
Vyacheslav Demchenko - My World (Original Mix) https://youtu.be/1A96PNcpJNM […]
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Коментує профайл
Vyacheslav Demchenko - Peace To The World (Original Mix) https://youtu.be/VJZTe-Hw6l8 […]
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Коментує профайл
Vyacheslav Demchenko - Sunrise (Original Mix) https://youtu.be/f2sMaG2pLYM […]
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Коментує профайл
Vyacheslav Demchenko - Sweet Love (Original Mix) https://youtu.be/_wDeHxFz_40 […]
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Вячеслав Vyacheslav Demchenko
Коментує профайл
Vyacheslav Demchenko - The Watchmaker (Original Mix) (VIDEO - I LOVE TRANCE) […]
[twidget]172[/twidget]
bigmir)net TOP 100