Статьи

Аттилио Брузоне: "Многие говорили, что им нравится заниматься любовью под port-royal!"

23-03-2012

Скайпом на наші питання відповідав Аттіліо Брузоне, учасник і філософ італійського гурту port-royal. 30 березня зі старту в Києві вони вирушать у тур 8-ма українськими містами завдяки агенції NaturalEast, Італійському культурному центру та компанії INBLU.

Що ви відчували, коли працювали над своїм першим альбомом Flares? Які люди або речі надихали вас?

Аттіліо Брузоне: Я насправді мав багато відчуттів. Перш за все, я хотів зробити альбом, який міг би протистояти ерозії часу і в той же час відобразити всю нашу естетику в музиці і житті. Це також пояснює чому Flares створювався так довго і, по суті, такий «універсальний».

Ми працювали над ним так, наче це був останній альбом, який ми записуємо і не маємо іншого шансу. Взагалі кожен наш альбом може стати останнім, тому це може бути останнім шансом виразити свої почуття та себе. Працювати в такому стилі дуже корисно, тому що це дає нам певний стимул робити все якнайкраще. Загалом я надихаюся філософією: і безумовно вона була головним натхненням під час роботи над першим альбомом. Насправді в музиці port-royal зазвичай відображається наше повсякденне життя: деталі, які змінюють щось в нас. Пісні відображають історії, що трапляються з нами, речі, які нас вражають по-справжньому (кіно, мистецтво, якась зустріч, усмішка).

Ви працювали над Flares близько двох років. Чи не були ви розчаровані результатом, адже це досить довгий період часу?

Аттіліо Брузоне: Якраз навпаки. Ми досі дуже щасливі і задоволені результатом. Для нас це чудовий альбом, який якимось чином, не хочу здатися зарозумілим, але для нас він відображає кінець пост-року і початок нової ери пост-музики..

Опишіть в деталях ваш процес створення музики.

Аттіліо Брузоне: Як основу ми пишемо чуттєву мелодію на синтезаторі або гітарі, і тільки потім починаємо справжній процес запису. Опрацьовуємо треки на комп’ютері, що дозволяє створити новий сегмент оригінальної мелодії (це найголовніша основа кожної пісні port-royal), багато шарів звуку – різні мелодії, ритм, якийсь атмосферний звук. Потім коли пісня отримує якусь найпершу форму, що нас задовольняє, є два рівні роботи над нею. Перший - всі незавершені деталі ми намагаємося помістити в пісню, щоб зробити її більш цікавою і глибокою. Другий – структура пісні в цілому, складаємо мелодію, створюємо паузи, якісь затяжні моменти: мовчання або тривожні звуки.

Якось ви сказали що ваша музика – це ностальгія. Що ви мали на увазі?

Аттіліо Брузоне: Музика і мистецтво загалом, як репрезентація і зв’язок між тим, що вже пройшло, так чи інакше, є меланхолійною. Наша музика виражає ностальгію, прагнення до того чого ще немає, або більше немає, до того, чого можливо ніколи не було… Музика – як електричний струм, що лишає нас живими, як “longing machines”: ніщо інше як туга за минулим і передчуття майбутнього.

Які з сучасних музикантів вам подобаються? Кого б ви могли порекомендувати?

Аттіліо Брузоне: Окрім вищеназваних це “Magnétphone”, “Solvent”, “Ulrich Scnhauss” і “The field”.

Є думка, що музика застаріває так само швидко як і технології. Чи це пливає якось на вас?

Аттіліо Брузоне: Звичайно. Це якнайкраще відображає те чим є світ зараз: продукт застаріває швидше, аніж збігає термін його використання. Це нагадує мені про смерть, швидку і зовсім позбавлену романтики - смерть продукту. Людське буття і мистецтво це також продукт: назавжди пішов час коли ми могли зберегти мистецтво і себе від абсурдності існування. Ми всі на лінії вогню.

Чи вірно, що ваш останній альбом 2010: The Golden Age Of Consumerism це щось на кшталт «зе бест оф»?

Аттіліо Брузоне: Абсолютно ні! Ми б ніколи не випускали «зе бест оф», тому це означає кінець всьому, группі, а ми ще не відійшли в небуття. Насправді ж цей альбом це дещо більше, це колекція наших мінорних речей, які були записані протягом 10-ти років. До того ж там є деякі неопубліковані треки. На другому CD цієї величезної роботи. Альбом триває більше трьох годин! Ми зібрали всі ремікси, що ми зробили для інших гуртів за останній час.

Як найкраще слухати port-royal? Місця, настрій, погода.

Аттіліо Брузоне: Кожен знаходить для себе найкращий шлях. Я б особисто робив би це вночі, голосно ввімкнувши, наприклад, періодично кохаючись. До речі, багато людей казали нам що їм подобається кохатися під port-royal! Місце може бути де завгодно.... погода – літня тепла ніч, також осінній вечір, холодна зимова ніч і сонячний весняний ранок!

Ваші концерти завжди у супроводі прекрасного віджеїнгу, хто його робить і чому це так для вас важливо?

Аттіліо Брузоне: Ця людина - Sieva Diamantakos, він зробив для нас також більшість офіційних відеокліпів. Нам дуже подобається те, що він робить, але ми не вважаємо що візуалізація важлива: ми просто думаємо, що це непогано, коли ми супроводжуємо виступ якоюсь крутою візуалізацією. Але без сумніву вона додає щось дуже особливе і прекрасне.

Источник: NightLife

Последние новости

Спектакль

Спектакль "Любовь бывает дважды"

23-03-2016
Спектакль, конечно, комедия, но с сентиментально-душевным ощущением
Кино-концерт Анны Завальской “Из Голливуда с любовью”

Кино-концерт Анны Завальской “Из Голливуда с любовью”

04-02-2016
Вас ждет новое яркое шоу, посвященное классическому американскому кинематографу 30-х — 40-х годов XX века
Группа TaRua представит клип на песню “Дикое поле”

Группа TaRua представит клип на песню “Дикое поле”

01-02-2016
1 февраля группа TaRua представляет новый клип на песню “Дикое поле”
“Джаз для взрослых” с Алексеем Коганом

“Джаз для взрослых” с Алексеем Коганом

21-01-2016
“Джаз для взрослых” - это возможность познать джаз по-новому и ощутить его по-настоящему
Только зарегистрированные пользователи могут добавлять комментарии. Войдите или зарегистрируйтесь.

Последние сообщения

implant.myauris
implant.myauris
Комментирует профайл
My Auris Dental Clinic 11Bis Nguyen Gia Thieu, Ward 6, District 3, City. Ho Chi Minh Mon - […]
Maksym zoryanmaksym
Maksym zoryanmaksym
Комментирует профайл
AlSaha UA Blog Alsaha Ukraine Store Youtube Video Online Channel - Блог о Красоте, […]
Maksym zoryanmaksym
Maksym zoryanmaksym
Комментирует профайл
Будьте в Гармонии с Природой и Окружающим миром! Не забывайте быть красивыми с натуральной […]
ribkov.n
ribkov.n
Комментирует заведение
Лучший бар на ул. Большая Васильковская 1-3/ Бассейная 2. Большой выбор напитков и любой […]
web-noticia web-noticia
web-noticia web-noticia
Комментирует новость
https://diaesportivo.com/
[twidget]172[/twidget]
bigmir)net TOP 100